Bijzondere uitvoering Matthäus-Passion

Bijzondere uitvoering Matthäus-Passion

Cantabile zong op uitnodiging van en met het Nederlands Blazersensemble

 

Op Palmzondag 10 april 2022 heeft ons koor een zestal delen uit de Matthäus-Passion van Bach gezongen. Het ging om een uniek project op initiatief van het Nederlands Blazersensemble i.s.m. Duda Paiva Company (DPC). Het NBE toerde met deze productie ruim twee weken rond de Passietijd door het land, waarbij in elke stad een lokaal koor was uitgenodigd. De uitvoering met Cantabile vond plaats in het Chassé Theater.

 

Een andere kijk op het universum van Bachs Matthäus

Het koor was bijzonder verheugd dat het NBE ons had uitgekozen om deze, zoals het wordt omschreven ‘andere kijk op het universum van Bachs Matthäus-Passion’ samen met het NBE en DPC uit te voeren. Bij deze, door het NBE opnieuw gearrangeerde Matthäus-Passion, waren vier gerenommeerde zangers ook de poppen van de Duda Paiva Company; poppen die mensen zijn: de verteller, de verrader, de maagd en de visionair. Met de fenomenale jonge Syrische dudukspeler Ghaeth Almaghoot, Sinan Arat op de ney en Claron McFadden als evangelist.

 

Grote eer voor Cantabile

Dirigent Ad van Unen heeft geen moment getwijfeld toen het NBE met de vraag kwam of Cantabile bereid was om dit avontuur aan te gaan. “Als een toporkest als het NBE je vraagt om in hun project te participeren, is dat natuurlijk een grote eer. Alle koorleden reageerden direct enthousiast toen ik het hun vertelde. Dat we het mochten uitvoeren in het Chassé Theater is natuurlijk ook fantastisch. Het was voor het koor een flinke uitdaging om in relatief korte tijd de stukken in te studeren, maar ik had er alle vertrouwen in dat ons dat ging lukken.”