Concert Son Argentin

Op vrijdagavond 4 november 2022 zal Gemengd koor Cantabile Breda een bijzonder concert verzorgen in de Grote Kerk te Breda. In 2021 bestond het koor 65 jaar, maar in dat jaar kon het jubileumconcert helaas niet doorgaan om de bekende reden. Dit jaar, 2022, is het precies 25 jaar geleden dat onze dirigent Ad van Unen het koor is gaan leiden. Na 25 jaar vindt Ad het tijd voor nieuwe muzikale avonturen. Dit betekent dat dit concert zowel een jubileum als het afscheidsconcert is van onze dirigent.
Het programma zal worden ingevuld rondom het Requiem van Fauré.
Faure’s Requiem wordt uitgevoerd met een unieke combinatie van koor, trombonekwartet en harmonium. Gerard de Krom, lid van het Sweelinck – trombonekwartet heeft hiervoor een apart arrangement gemaakt. Aart Bergwerff, de organist van de Grote Kerk, zal het harmonium bespelen.
Naast het genoemde werk van Gabriel Fauré staan het Tantum Ergo (vrouwenkoor) en Cantique de Jean Racine, eveneens van Fauré, op het programma dat gecompleteerd zal worden met Psalm 150 van César Franck en het In Splendoribus Sanctorum van James MacMillan.
Het Sweelinck trombonekwartet en Aart Bergwerff (op orgel of harmonium) begeleiden het koor bij de uitvoering. De soli zullen gezongen worden door sopraan Wendy Roobol en bariton Noël Casteleyn
De uitvoering van het requiem van Fauré in deze vorm is een première voor Breda!