Concert Son Argentin

Op vrijdagavond 4 november 2022 heeft Cantabile een bijzonder concert gegeven in de Grote Kerk te Breda. In 2021 bestond het koor 65 jaar, maar in dat jaar kon het jubileumconcert helaas niet doorgaan om de bekende reden. Dit jaar, 2022, is het precies 25 jaar geleden dat onze dirigent Ad van Unen het koor is gaan leiden. Na 25 jaar vond Ad het tijd voor nieuwe muzikale avonturen. Dit betekent dat dit concert zowel een jubileum- als het afscheidsconcert was van onze dirigent.

Het programma werd ingevuld rondom het Requiem van Fauré.
Faure’s Requiem is uitgevoerd met een unieke combinatie van koor, trombonekwartet en harmonium. Gerard de Krom, lid van het Sweelinck – trombonekwartet heeft hiervoor een apart arrangement gemaakt. Aart Bergwerff, de organist van de Grote Kerk, bespeelde het harmonium.
Naast het genoemde werk van Gabriel Fauré stonden de volgende werken op het programma:

Tantum Ergo (vrouwenkoor) en Cantique de Jean Racine, beiden van Fauré.
Psalm 150 van César Franck
Vespergesang, delen I en V van Fellix Mendelssohn
Psalm 150: Or soit loué l’Éternel van Jan P. Sweelinck
In Splendoribus Sanctorum van James MacMillan.

Het Sweelinck trombonekwartet opende het concert met de Intrade Fanfare pour précéder La PÉRI en Aart Bergwerff bracht het werk Litanies van Jehan Alain ten gehore op het orgel. De musici begeleidden het koor verder bij de uitvoering. De soli werden gezongen door sopraan Wendy Roobol en bariton Noël Casteleyn.
De uitvoering van het requiem van Fauré in deze vorm was een première voor Breda!

Hieronder kunt u drie korte stukken beluisteren uit het concert zoals die op vrijdagavond 4 november 2022 is gegeven in de Grote Kerk te Breda.

Kyrie; koor – trombones – harmonium

Sopraansolo Pie Jesu; Wendy Roobol

Baritonsolo Libera me; Noël Casteleyn